Избери страница

Фасадната интегрирана система за топлоизолация ТЕРАЗИД

намалява разходите за отопление на сградата с над 30%. Системата е сертифицирана по БДС и отговаря на всички изисквания за качество, устойчивост и ефективност.

Фасадните топоизолационни системи на “Теразид”, които предлагаме в “М И С Стил България” във Варна, са първите български системи, притежаващи Европейско техническо одобрение (ЕТА), съгласно изискванията на ETAG 004.

Топлоизолационната система е разработена изцяло от материали, произвеждани от „Теразид” ЕООД – лепило за топлоизолационни плоскости, експандиран пенополистирол (EPS-F), армировъчна мрежа от фибростъкло, дюбели за топлоизолация, шпакловъчна смес, грундове, бои и мазилки.

„Теразид” произвежда EPS с две различни плътности и дебелина от 50 до 100 мм, което позволява на клиента да направи най-добрия избор, след като е преценил разположението на сградата и климатичните особености на мястото или следва съветите на специалистите, извършили обследване на сградата. С използването на EPS с марка “Теразид” се премахват термомостовете и се предотвратява разрушаването на фасадата, предизвикано от температурни разлики и атмосферни въздействия.

За залепването на топлоизолационните плоскости се препоръчва циментовото лепило ТЕРМОЗИД или ТОП МИКС. За допълнително механично закрепване на топлоизолационните плоскости се поставят пластмасови дюбели, върху които следва полагането на армировъчна фибромрежа и на усилващи ъглови профили. Следващата стъпка при изпълнението на интегрираната топлоизолационна система ТЕРАЗИД е шпакловането с ТЕРМОЗИД и грундирането с ТЕРАЗИД G-33 или ТЕРАЗИД G-55 .

За да придобие фасадата естетичен и завършен вид, „Теразид” произвежда и предлага полимерни, силиконови и силикатни мазилки с отлични водоотблъскващи и паропропускливи свойства в 210 цвята вижте нашия цветови симулатор. Различните структури – драскана и влачена, и различните размери на структурните зърна на мазилките ДЕКОРИТ, СИЛИКАТ, СИКОЛИТ и НАНОМАКС дават възможност за изключително разнообразие в архитектурните решения за фасадите или отделните фасадни елементи.

За тези, които предпочитат гладка фасада без декоративния ефекти, „Теразид” предлага богата гама от полимерни и силиконови фасадни бои с воотблъскващи и паропорпускливи свойства.

Полимерната мозаечна мазилка ДЕКОРА с добавени разноцветни мраморни и гранитни късчета пък е идеалното финишно покритие за цокълни елементи, колони или други детайли от фасадата.

Фасадната интегрирана система за топлоизолация ТЕРАЗИД е одобрена и включена в Програмата за енергийна ефективност на Европейската комисия, Международната банка за възстановяване и развитие и Агенцията за енергийна ефективност /REECL/.

Уважаеми клиенти, моля да имате предвид, че всички изображения на нашия сайт са илюстративни. Те могат да се различават от действителния изглед на продукта, без това да променя неговите технически характеристики по някакъв начин.