Избери страница

Тухли четворки

Характеристика
Размер 250 / 250 / 120 мм.
Тегло 5,500 кг./бр.
Приложение Външни носещи и преградни стени.
Брой в м2 15 бр. (единичен зид)
Брой в м3 119 бр.
Брой в палет 150 бр. ≈ 4 м2
Брой в камион (ТИР) 27 палета, 4050 бр.

Тухли четворки се използват за зидане на външни носещи и преградни стени. Наричани още четворен керамичен блок, те имат висок процент на кухинност, но в същото време са устойчиви при монтиране на крепежни елементи по стени зидани с този вид тухли. Четворките имат по-ниско обемно тегло в сравнение с плътните тухли единички. Това ги прави и по-масово използвани за зидане на външни и вътрешни стени, независимо дали те са носещи или преградни. В зид тухлите четворки често са допълвани от тухли двойки.

В наличност поддържаме широка гама тухли четворки от следните производители:

  • Керамат АД – Каспичан
  • Бъдеще – Бутово АД
  • Божурово
  • Винербергер – Луковит
  • Керамик ГТ – Генерал Тошево
  • Тайфун БГ – Търговище
  • Термоблок ООД – Горна Оряховица
  • Стройкерамика ООД – Монтана
  • Керамика – Бургас АД

Предлаганите от нас тухли четворки са придружени от всички документи, изисквани от закона, като: декларация за съответствие; сертификат за качество. Напълно покриват изискванията за топлоизолация, звукоизолация и енергийна ефективност.

Практиката показва че Каспичанските тухли четворки са предпочитани пред тези на останалите български производители поради по-дебелите си стени. Имат по-малко на брой кухини и удебелени стени. Това позволява по-стабилно и устойчиво закрепване на крепежни елементи по стените зидани с тухла четворка на Каспичан.

Евро палетите с тухли четворки на Керамат АД – Каспичан не съдържат тухли двойки, което е факт при някои други производители в България. Това позволява на клиентите работа по-точни количествено-стойностни сметки по отношение на човеко-часове и хоросан необходими за единица куб. м. зид. При необходимост допълнително могат да бъдат закупени нужния брой тухли двойки.

Тухлите четворки са предназначени за стени и са приложими съгласно чл.137, ал.1 от ЗУТ и Наредбата по чл.137, ал.2 ЗУТ от първа до пета, с предписана якост на натиск. Този контрол на качеството гарантира отличните свойства на тухлата четворка при целесъобразното й прилагане.

Уважаеми клиенти, моля да имате предвид, че всички изображения на нашия сайт са илюстративни. Те могат да се различават от действителния изглед на продукта, без това да променя неговите технически характеристики по някакъв начин.