Избери страница

Тухли единички

Характеристика на тухла единичка
Размер 250 / 120 / 65 мм.
Тегло 2,400 кг./бр.
Приложение Носещи и преградни стени.
Брой в м2 52 бр. (единичен зид)
Брой в м3 392 бр.
Брой в палет 480 бр. ≈ 4 м2
Брой в камион (ТИР) 20 палета, 9600 бр.

Тухлите единички тип решетка се използват предимно за зидане на носещи и преградни стени. Те притежават повече кухини в сравнение с плътната тухла единичка. Със своите вертикални кухини и устойчиви стени единичната тухла решетка отговаря на европейските стандарти и изискванията по БДС за устойчивост, топлоизолация и енергийна ефективност.

Поддържаме наличност от единични тухли решетка доставяни от следните производители:

  • Керамат АД – Каспичан
  • Божурово
  • Керамик ГТ – Генерал Тошево

Доставката на единични тухли решетка от други производители се извършва по заявка.

Практиката е доказала че единичната тухла решетка на Керамат Каспичан е предпочитана пред останалите алтернативи на българския пазар поради нейната устойчивост постигната със сравнително по-лекото й тегло от това на конкурентните. Макар и олекотена тя е достатъчно плътна за закрепване на крепежни елементи по стени зидани с нея.

Тухлите единички са предназначени за стени и са приложими съгласно чл.137, ал.1 от ЗУТ и Наредбата по чл.137, ал.2 ЗУТ от първа до пета, с предписана якост на натиск. Този контрол на качеството гарантира отличните свойства на тухлата единичка при целесъобразното й прилагане.

Уважаеми клиенти, моля да имате предвид, че всички изображения на нашия сайт са илюстративни. Те могат да се различават от действителния изглед на продукта, без това да променя неговите технически характеристики по някакъв начин.