Избери страница

Тухли единички плътни

Характеристика
Размер 250 / 120 / 65 мм.
Тегло 2,450 кг./бр.
Приложение Носещи и преградни стени. Земетръсни шайби.
Брой в м2 52 бр. (единичен зид)
Брой в м3 392 бр.
Брой в палет 480 бр. ≈ 4 м2
Брой в камион (ТИР) 20 палета, 9600 бр.

Тухли единични плътни се използват предимно за зидане на носещи и преградни стени, както и земетръсни шайби. Единичните тухли се наричат още единичен керамичен блок.

Тухлите единички с плътна структура притежават 3 вертикални отвора оформени от плътни и устойчиви стени. Имат по-малко кухини в сравнение с тухла единичка решетка.

В склада се поддържа наличност на плътни тухли единички от следните производители:

  • Керамат АД – Каспичан
  • Бъдеще – Бутово АД
  • Божурово
  • Керамик ГТ – Генерал Тошево
  • Термоблок ООД – Горна Оряховица

Доставката на единични плътни тухли произвеждани от останалите български производители се извършва по заявка.

Факт е че единичните плътни тухли, произвеждани от Керамат АД – Каспичан, са предпочитани поради своята плътност, устойчивост и едновремено с това по-лекото си тегло. Тази тухла е олекотена с над един килограм в сравнение с алтернативите на пазара в България. Здравината на каспичанската тухла определят плътните стени от качествена глина, приготвена и изпечена по модерна технология. Лекото и тегло се дължи на трите големи кухини.

Тухлите единички са предназначени за стени и земетръсни шайби и са приложими съгласно чл.137, ал.1 от ЗУТ и Наредбата по чл.137, ал.2 ЗУТ от първа до пета, с предписана якост на натиск. Този контрол на качеството гарантира отличните свойства на тухлата единичка при целесъобразното й прилагане.

Уважаеми клиенти, моля да имате предвид, че всички изображения на нашия сайт са илюстративни. Те могат да се различават от действителния изглед на продукта, без това да променя неговите технически характеристики по някакъв начин.