Избери страница

Тухли двойки

Характеристика
Размер 125 / 250 / 120 мм.
Тегло 2,700 кг./бр.
Приложение Външни носещи и преградни стени.
Брой в м2 25 бр.
Брой в м3 202 бр.
Брой в палет 256 бр. ≈ 4 м2
Брой в камион (ТИР) 27 палета, 6912 бр.

Тухли двойки се използват предимно за допълване при зидане на колони с тухли четворки, но могат да намерят приложение и при зидане на стени. Размерът на тухлите двойки е точно половин тухла четворка, което ги прави подходящо допълнение към вторите. Повечето производители подготвят своите евро палети с тухли четворки като залагат определен процент от тухлите да бъдат тухли двойки.

В наличност поддържаме основно тухли двойки на Керамат АД – Каспичан, поради практически доказаното качество на този размер тухла спрямо тези на останалите производители.

Доставка на тухли двойки на други производители се извършва по заявка. Всички те отговарят на БДС и са придружени от необходимите документи като: декларация за съответствие и сертификат за качество, а каспичанската тухла двойка покрива и европейските стандарти.

Двойните тухли се наричат още двоен керамичен блок. Стените са по-плътни от тези на четворките поради структурата на самата тухла. Двойката притежава осем кръгли отвора и по визия наподобява оголемена плътната тухла единичка с повече отвори, но по-малко от тези на тухла единичка решетка. Зидовете на сгради в които са използвани тухлите двойки отговарят на стандартите за топлоефективност, звугоизолираност и енергийна ефективност.

Тухлите двойки са предназначени за допълване на зидове в който се използват тухли четворки и са приложими съгласно чл.137, ал.1 от ЗУТ и Наредбата по чл.137, ал.2 ЗУТ от първа до пета, с предписана якост на натиск. Този контрол на качеството гарантира отличните свойства на тухлата четворка при целесъобразното й прилагане.

Уважаеми клиенти, моля да имате предвид, че всички изображения на нашия сайт са илюстративни. Те могат да се различават от действителния изглед на продукта, без това да променя неговите технически характеристики по някакъв начин.