Избери страница

Облицовки и Облицовъчни керамични тухли

Обличовъчните тухли често се срещат под името декоративни тухли или декоративни облицовъчни плочи. Трябва да се прави разлика между керамични облицовъчни тухли и тези от изкуствени материали или произведени от смес получена изцяло по химичен път. Облицовъчните тухли продавани от нас в склада в гр. Варна притежават същите качества както стандартната тухла за зидане изработена по БДС.

Облицовъчни декоративни тухли тип плоча се поддържат в наличност в склада в гр. Варна на “М И С Стил България” ЕООД. Разполагаме с техника за товарене и транспорт

Състав на Облицовъчните керамични тухли

Облицовъчните декоративни тухли са изцяло керамични като глинената маса при производството им е оцветена с неорганични оцветители.

Приложение

Декоративните тухли са подходящи за стенни облицовки и декорация както за интериора, така и за екстериора – например за облицовка на фасади на сгради и огради, за оформление на колони, стени, стълбища и др. Чрез тях може да направите дома си интересен и модерен.

Правила за работа

  • Тухличките не бива да се лепят върху дърво, метал, фазер, ПДЧ и други аналогични материали, изменящи формата и размерите си под въздействие на вода и други външни фактори.
  • Желателно е да се работи при температура над 5 градуса.
  • Поставянето на декоративните тухли се извършва отгоре-надолу и открай-докрай на стената с цел да не се зацапат вече монтираните плочки.
  • Рязането на тухлите може да се извършва с ножовка.
  • Фугирането не е задължително.
  • Препоръчва се ползването на специални лепила за фасадно приложение. Ако изкуствените тухлички се използват за фасадни облицовки, желателно е допълнително да се импрегнират с прозрачен акрилен лак за каменни и изкуствени обицовки или със силиконови импрегнатори. Ако повърхността е изложена на дъжд и влага, подходящо е покритието да бъде със силоконова, водоотблъскваща, дълбокопроникваща защита за външни и вътрешни повърхности.

Подготовка на повърхностите

Преди монтажа на тухлите се убедете, че повърхността е чиста и твърда. Отстранете остатъците от тапети, бои, мазни петна и прах. Шпакловайте пукнатините и ерозиралите участъци. Ако повърхността е пореста (тухла, гипсови блокчета, газобетон, варова мазилка), трябва предварително да се шпаклова с лепило.
ВАЖНО: Равната повърхност намалява разхода на лепило.

 

Монтаж на плочки тип тухла с фуга

Пригответе лепилната смес непосредствено преди започване на работата, тъй като времето за работа с лепилото е ограничено (указано е на опаковката). Със зъбен гребен (10 мм или 8 мм) нанесете лепилото на стената на участък, който сте преценили, че можете да обработите за указаното на опаковката време. С шпакла изравнете лепилото до дебелина на слоя 4-5 мм. Полагайте плочката с леки вибриращи движения, така че излишното лепило да запълни фугата между плочките. Фиксирайте (задръжте) плочката за известно време.

Монтаж на плочи без фуга

Извършва се с циментови, полимерни и други лепила.

Още облицовки

Завършени проекти с различни облицовки

Уважаеми клиенти, моля да имате предвид, че всички изображения на нашия сайт са илюстративни. Те могат да се различават от действителния изглед на продукта, без това да променя неговите технически характеристики по някакъв начин.