Тухли единички плътни

Единична тухла плътна Спецификация на плътна единична тухла произведена от Керамат АД - Каспичан
Характеристика
Размер 250 / 120 / 65 мм.
Тегло 2,450 кг./бр.
Приложение Носещи и преградни стени. Земетръсни шайби.
Брой в м2 52 бр. (единичен зид)
Брой в м3 392 бр.
Брой в палет 480 бр. ≈ 4 м2
Брой в камион (ТИР) 20 палета, 9600 бр.

Тухли единични плътни се използват предимно за зидане на носещи и преградни стени, както и земетръсни шайби. Единичните тухли се наричат още единичен керамичен блок.

Тухлите единички с плътна структура притежават 3 вертикални отвора оформени от плътни и устойчиви стени. Имат по-малко кухини в сравнение с тухла единичка решетка.

В склада се поддържа наличност на плътни тухли единички от следните производители:

  • Керамат АД - Каспичан
  • Бъдеще - Бутово АД
  • Божурово
  • Керамик ГТ - Генерал Тошево
  • Термоблок ООД - Горна Оряховица

Доставката на единични плътни тухли произвеждани от останалите български производители се извършва по заявка.

Факт е че единичните плътни тухли, произвеждани от Керамат АД - Каспичан, са предпочитани поради своята плътност, устойчивост и едновремено с това по-лекото си тегло. Тази тухла е олекотена с над един килограм в сравнение с алтернативите на пазара в България. Здравината на каспичанската тухла определят плътните стени от качествена глина, приготвена и изпечена по модерна технология. Лекото и тегло се дължи на трите големи кухини.

Тухлите единички са предназначени за стени и земетръсни шайби и са приложими съгласно чл.137, ал.1 от ЗУТ и Наредбата по чл.137, ал.2 ЗУТ от първа до пета, с предписана якост на натиск. Този контрол на качеството гарантира отличните свойства на тухлата единичка при целесъобразното й прилагане.